5 mituri despre lentilele de contact

5 mituri despre lentilele de contact

Nu-ti place cum iti sta cu ochelarii de vedere sau iti este incomod sa ii porti in permanenta?

Ai o optiune – lentilele de contact.

Stim ca exista numeroase temeri legate de purtarea acestor dispozitive medicale, insa medicii oftalmologi au demontat numeroase mituri.

5 MITURI despre lentilele de contact

1. Lentilele de contact nu sunt mai eficiente decat ochelarii

De fapt, lucrurile stau exact invers.

Lentilele de contact ofera un camp vizual mai larg decat ochelarii, vederea periferica nu este distorsionata – lentilele urmaresc miscarea naturala a ochiului. Corectarea vizuala se produce direct pe suprafata oculara, si nu la 1-2 cm distanta, ca in cazul ochelarilor.

2. Lentilele impiedica respiratia ochiului

Daca te gandesti la lipsa hidratarii ochilor, trebuie sa stii ca lentilele de contact au proprietati de transmisibilitate a oxigenului catre ochi. Totusi, daca iti simti ochii uscati, poti apela la picaturi speciale, care lubrifiaza ochii si hidrateaza lentilele de contact, acestea aplicandu-se de fiecare data cand simti nevoia.

3. Sunt prea tanar/a (batran/a) pentru a purta lentile de contact

Studiile indica faptul ca, la varsta de 8 ani, copiii care necesita corectarea vederii au capacitatea de a purta si ingriji lentilele de contact. Mai mult decat atat, lentilele de contact sunt o optiune de corectare a vederii extrem de convenabila atat pentru copiii, cat si pentru adolescentii care sunt activi, sau sunt implicati in diferite activitati sportive.

Persoanele de orice varsta pot avea beneficii in urma purtarii lentilelor de contact. Singura restrictie este prezenta unei contraindicatii pentru purtarea acestora.

4. Lentilele de contact duc in mod frecvent la aparitia infectiilor oculare

Lentilele de contact nu produc infectii. Agentii patogeni aflati pe suprafata unei lentile de contact murdare duc la aparitia acestora.

Atat timp cat vei respecta instructiunile pe care le primesti din partea specialistului, te vei putea bucura de confortul purtarii lentilelor de contact si vei minimiza riscurile de aparitie a problemelor. Daca vei dezinfecta corect lentilele, le vei curata si le vei inlocui conform instructiunilor, germenii nu vor beneficia de un mediu prielnic supravietuirii.

5. Lentilele imi pot aluneca de pe ochi sau pot ramane blocate in spatele ochiului

• este imposibil ca lentilele sa cada de pe ochi in cazul in care au fost aplicate in mod corect.

Mai mult decat atat, poti practica orice tip de sport atunci cand porti lentilele de contact. Lentilele de contact moi nu cad de pe ochi niciodata de la sine. Foarte rar, acest lucru se poate intampla atunci cand ochiul este frecat in mod insistent.

• este imposibil ca lentila sa se deplaseze pana in spatele ochiului.

Lentila poate ramane doar pe suprafata anterioara a ochiului sau sub pleoapa, in cazul in care se descentreaza, insa acest lucru este vizibil si poate fi indepartata foarte usor. Daca este bine aplicata, lentila va ramane pe centrul ochiului, acolo unde ii este locul.

NU UITA!

Decizia privind portul lentilelor de contact trebuie facuta in urma unui consult de specialitate.

Ne gasesti in Brasov!

• Str. Bdul Victoriei, nr.10 (langa Infostar)

0368 440 448

• Str. Toamnei, nr. 9 (vis-a-vis de Biserica)

0368 440 450

Suntem dedicati 100% pentru sanatatea ochilor tai.

Postat pe

in

categoria

legate