Ingrijirea adecvata a lentilelor de contact

Ingrijirea adecvata a lentilelor de contact

Lentilele de contact sunt o optiune populara si convenabila pentru corectarea vederii. Pentru a te asigura ca ochii tai sunt sanatosi, este esential sa acorzi o atentie adecvata ingrijirii lentilelor de contact.

Uite cateva sfaturi despre cum sa-ti mentii lentilele in stare buna, iar ochii protejati:

1. Spala-ti intotdeauna mainile:

Inainte de a manipula lentilele de contact, spala-ti intotdeauna mainile cu apa si sapun non-parfumat. Aceasta previne transferul de bacterii sau alte impuritati pe lentile.

2️. Urmeaza instructiunile de curatare si dezinfectare

Fiecare tip de lentila de contact vine cu propriile instructiuni de curatare si dezinfectare. Asigura-te ca le citesti si le urmezi cu atentie. Utilizeaza solutiile de curatare recomandate si schimba-le in conformitate cu programul indicat.

3️. Evita utilizarea apei de la robinet sau a altor lichide

Nu folosi niciodata apa de la robinet sau alte lichide casnice, precum saliva sau solutiile saline pentru ochi, pentru a curata sau a clati lentilele. Acestea pot contine bacterii sau alte substante care pot irita ochii sau pot deteriora lentilele.

4️. Evita expunerea la apa

In timpul purtarii lentilelor de contact, evita expunerea directa la apa, precum dusurile sau bazinele de inot. Apa poate contine bacterii si microorganisme care pot provoca infectii oculare.

5️. Curata si schimba cutia de depozitare

Cutia de depozitare a lentilelor de contact trebuie sa fie curata si inlocuita la fiecare trei luni sau conform recomandarilor producatorului.

6️. Evita contactul cu machiajul si produsele de ingrijire a parului

Atunci cand aplici machiaj sau produse de ingrijire a parului, evita contactul direct cu lentilele de contact. Aceste produse pot contine particule sau substante chimice care pot afecta lentilele sau pot irita ochii.

7️. Evita purtarea prelungita

Respecta timpul maxim recomandat pentru purtarea lentilelor de contact si nu le purta peste noapte, cu exceptia cazului in care sunt special concepute pentru asta. Purtarea prelungita a lentilelor poate reduce oxigenarea ochilor si poate creste riscul de infectii si iritatii oculare.

8️. Consulta medicul oftalmolog regulat

Programarea unei vizite regulate la medicul oftalmolog este esentiala pentru a evalua sanatatea ochilor si pentru a verifica daca lentilele de contact sunt potrivite si corect ajustate. Nu ezita sa soliciti sfaturi sau informatii suplimentare despre ingrijirea adecvata a lentilelor.

Prin acordarea unei atentii adecvate ingrijirii lentilelor de contact, vei putea beneficia de o vedere clara si confortabila, evitand eventualele complicatii sau probleme oculare.

Asigura-te ca respecti regulile de igiena si recomandarile furnizate de medicul oftalmolog si vei putea profita pe deplin de beneficiile purtarii lentilelor de contact!

Postat pe

Jun 29, 2023

in

categoria

legate