Cand este timpul sa iti inlocuiesti ochelarii?

Cand este timpul sa iti inlocuiesti ochelarii?

Daca te confrunti cu o vedere incetosata, dureri de cap, oboseala sau denaturarea vederii, ar fi cazul sa mergi la un control oftalmologic.

Medicul oftalmolog poate verifica daca exista modificări ale vederii si iti poate recomanda solutia optima pentru tine.

Este important sa faci un examen amanuntit. Chiar daca ochelarii par sa functioneze bine, reteta poate avea nevoie de ajustari pe care doar un examen complet pentru ochi le poate descoperi.

In mod obisnuit, adultii efectueaza un examen complet de ochi la fiecare doi ani, in functie de factori precum varsta si riscul de a dezvolta probleme de vedere.

Adam Gordon, presedinte al Departamentului de Optometrie si Stiința Viziunii din Universitatea Alabama, la Scoala de Optometrie din Birmingham, constata ca un examen de ochi poate genera probleme de sanatate nedetectate, cum ar fi diabetul si hipertensiunea arteriala.

Este important să efectuezi o astfel de examinare, chiar daca nu sunt prezente simptome si chiar daca vederea este normala.

Si totusi, cand este timpul sa iti inlocuiesti ochelarii?

atunci cand ochelarii sunt invechiti (chiar daca dioptriile nu i s-au schimbat, lentilele pot fi matuite, zgariate,crapate. In aceste situatii, vederea iti poate fi afectata.)

atunci cand apar noi tehnologii menite sa iti imbunatateasca vederea, precum si experienta purtarii ochelarilor.

Ochelarii de vedere trebuie sa fie personalizati!

Ei trebuie sa se potriveasca atat cu nevoile tale prescriptive, cat si cu fizionomia ta!

Postat pe

Jun 4, 2020

in

categoria

Sfaturile medicului
legate