Cand trebuie schimbati ochelarii de vedere?

Cand trebuie schimbati ochelarii de vedere?

Ochelarii de vedere trebuie schimbati periodic, din cauza modificarii dioptriilor sau a deteriorarii lentilelor.

Daca te confrunti cu o vedere incetosata, dureri de cap, oboseala sau denaturarea vederii, ar fi cazul sa mergi la un control oftalmologic.

Medicul oftalmolog poate verifica daca exista modificări ale vederii si iti poate recomanda solutia optima pentru tine.

Este important sa faci un examen amanuntit. Chiar daca ochelarii par sa functioneze bine, reteta poate avea nevoie de ajustari pe care doar un examen complet pentru ochi le poate descoperi.

In mod obisnuit, adultii efectueaza un examen complet de ochi la fiecare doi ani, in functie de factori precum varsta si riscul de a dezvolta probleme de vedere.

Studiile arata ca romanii isi schimba lentilele ochelarilor de vedere la un interval de aproximativ 4 ani, indicat fiind o data la 2 ani, chiar daca valoarea dioptriilor a stagnat.

Si totusi, cand este timpul sa iti inlocuiesti ochelarii?

• atunci cand ochelarii sunt invechiti (chiar daca dioptriile nu i s-au schimbat, lentilele pot fi matuite, zgariate,crapate. In aceste situatii, vederea iti poate fi afectata.)

• atunci cand apar noi tehnologii menite sa iti imbunatateasca vederea, precum si experienta purtarii ochelarilor.

Schimba periodic ochelarii de vedere, daca prezinta defecte, daca nu mai vezi clar sau daca a trecut o perioada mai mare de doi ani de la achizitie. Nu folosi niciodata o reteta veche pentru prescriptia de ochelari!

Ochelarii de vedere trebuie sa fie personalizati!

Ei trebuie sa se potriveasca atat cu nevoile tale prescriptive, cat si cu fizionomia ta!

Postat pe

Jun 24, 2022

in

categoria

legate