Ce este lentila de noapte?

Ce este lentila de noapte?

Lentila de noapte este o lentila speciala care se aplica seara inainte de culcare si corecteaza miopia si astigamtismul.

Orthokeratologia moderna foloseste lentile de contact gaz-permeabile (adica permit oxigenului sa treaca prin lentila) pentru reducerea efectiva a miopiei usoare si medii si mai ales pentru incetinirea progresiei miopiei la copii si adolescenti.

In timpul somnului, purtarea timp de 6-8 ore a unei lentile de noapte gaz permeabile RGP, cu o forma speciala, produse dintr-un material cu inalta permeabilitate la oxigen, realizeaza o remodelare blanda a suprafetei ochiului, astfel ca vederea va ramane clara dupa scoaterea acestora, la trezire. Efectul este complet reversibil, lipsa purtarii acestora ducand la revenirea la starea initiala dupa 72 de ore, fara nici o modificare fizica sau chimica la nivelul ochiului.

Asadar, este de-a dreptul uluitor este faptul ca, pacientii se pot bucura de o vedere clara in timpul zilei (fara a avea nevoie de ochelari sau lentile de contact)!

Lentila de noapte trebuie sa fie utilizata in fiecare noapte pentru a mentine aplatizarea corneei, altfel miopia va reveni la nivelul dinaintea tratamentului.

De ortokeratologie pot beneficia atat copiii, cat si adultii, insa cu cat este mai tanar pacientul, cu atat mai eficienta este procedura

Avantaje:

• metoda non chirurgicala,

• vedere perfecta pe tot parcursul zilei, fara ochelari sau lentile de contact,

• incetineste sau chiar stopeaza progresia miopiei la copii si adolescenti,

• ochiul este oxigenat perfect pe timpul noptii, datorita materialului revolutionar din care este confectionata lentila,

• diferentierea lentilelor se face usor (lentila pentru ochiul drept este roz, iar cea pentru ochiul stang este albastra),

• se pot aplica cu usutinta,

• efectul este reversibil complet cand lentila de noapte nu mai este purtata.

Este foarte importanta mentinerea igienii pe parcursul utilizarii lentilelor, folosirea solutiilor speciale pentru curatare, a recipientelor specifice.

Daca lentilele sunt purtate in mod constant, viziunea pacientului se va imbunatati, dar odata ce lentilele vor fi indepartate pentru o perioada mai lunga de timp, ochiul va reveni la forma sa originala, iar viziunea pacientului va reveni la starea de eroare de refractie.

Lentilele de noapte sunt dispozitive medicale ce necesita o proiectarea personalizata pentru fiecare pacient!

Postat pe

Dec 30, 2022

in

categoria

legate