Copilul meu refuza sa poarte ochelarii de vedere

Copilul meu refuza sa poarte ochelarii de vedere

Atunci cand afli ca micutul tau trebuie sa poarte ochelari te incearca tot felul de sentimente.

Te gandesti la reactia pe care cel mic o va avea la aflarea vestii si te gandesti daca va accepta cu usurinta purtarea ochelarilor.

Da, recunoastem, este o situatie ce poate fi gestionata mai greu.

Totusi, primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa iti incurajezi copilul sa poarte ochelarii. Iar pentru a avea succes, este nevoie de ceva rabdare, de exemple potrivite varstei lor, dar si de prezentarea beneficiilor de a purta ochelari.

Iata cateva sfaturi pentru a-ti ajuta copilul sa-si doreasca sa-si poarte ochelarii, chiar daca la inceput este reticent.

1. Este important ca ochelarii sa i se potriveasca perfect

Nimeni nu ar fi dornic sa poarte o pereche de ochelari cu care nu se simte confortabil, iar acesta ar putea fi un motiv suficient de bun pentru reticenta lor.

2. Transforma ziua in care alegi ochelarii intr-una memorabila

Atunci cand vine ziua in care trebuie sa alegi primii ochelari ai copilului tau, nu te grabi. Acordati-va suficient timp pentru a face din aceasta ocazie una fericita.

3. Alegerea ochelarilor poate fi o activitate distractiva

Ramele vin intr-o gama larga de culori, modele si stiluri. Lasa-l pe cel mic sa se implice in procesul de alegere a noilor rame si fa-l sa se simta bine!

4. Fa-i un compliment legat de noua lui infatisare

Comentariile cu adevarat pozitive sporesc stima de sine in momentele in care copilul se simte nesigur de noul lui aspect.

5. Ofera-i informatiile necesare

Explica-i copilului tau (indiferent de varsta pe care o are) beneficiile purtarii ochelarilor, cum vor contribui acestia la sanatatea ochilor lui si cum il vor ajuta zi de zi.

Stim ca sunt cazuri in care acceptarea ochelarilor are loc dupa mult timp.

Unii copii pur si simplu nu vor sa poarte ochelari, iar acest proces poate dura saptamani sau chiar luni.

Nu-ti face griji!

Majoritatea copiilor vor trece peste reticenta de a purta ochelari pe masura ce se obisnuiesc cu imbunatatirea vederii lor si a senzatiei ramelor.

Postat pe

Oct 17, 2022

in

categoria

legate