Cum sa te machezi daca porti lentile de contact?

Cum sa te machezi daca porti lentile de contact?

Ochii tai devin mai sensibili atunci cand porti lentile de contact, iar machiajul iti poate da batai de cap. Mai mult decat atat, sunt anumite produse pe care trebuie sa le folosesti cu mare atentie.

Daca in spatele lentileleor de contact ajung particule mici de machiaj, atunci pot sa apara mancarimi, usturimi sau chiar inrosirea ochilor.

Ai auzit tot felul de povesti care spun ca nu poti folosi gene false sau rimel de alungire, sau cum nu iti poti machia ochii, dar vrei sa stii exact ce e adevarat si ce nu.

Cum iti poti realiza machiajul cand ai lentile de contact, astfel incat sa nu ai parte de disconfort?

Top 5 sfaturi pentru a-ti mentine sanatatea ochilor atunci cand te machezi si porti lentile de contact:

• Cea mai importanta regula este sa nu lasi produsele cosmetice sa intre in contact cu lentilele de contact. Acorda o atentie deosebita produselor pe care le folosesti si tehnicii de aplicare.

• O alta regula importanta tine de momentul in care trebuie sa iti pui lentilele de contact. Inainte sau dupa aplicarea machiajului?

Sfatul Asociatiei de Optometrie este ca lentilele de contact se aplica mereu inainte de machiaj.

Atunci cand iti aplici lentilele de contact, ochii pot lacrima.

Lacrimarea poate destabiliza mascara sau fardul folosit si poate transfera cosmeticele pe lentila de contact, de aceea este recomandat ca machiajul sa inceapa abia dupa cateva minute de la aplicarea lentilelor.

• Igiena manilor este extrem de importanta!

Spala-te pe maini de fiecare data cand te machiezi sau iti pui lentilele. Mainile murdare vor afecta calitatea lentilelor si, in plus, s-ar putea sa-ti intre in ochi bacterii responsabile de eventuale infectii.

• Evita produsele de machiaj pe baza de ulei.

Acestea se pot scurge pe marginile pleoapelor, si de acolo in ochi. Cand ia contact cu ochiul, uleiul este atras sub lentila. Vederea ta va fi incetosata temporar de uleiul depozitat pe lentilele de contact.

Produsele cosmetice hipoalergenice sunt cele mai bune produse cosmetice pentru lentile de contact. Ele sunt fabricate intr-un mediu steril, pe baza de apa, si nu contin parfum.

• Demachiaza-te numai dupa ce ai scos lentilele de contact.  Majoritatea lotiunilor demachiante sunt pe baza de ulei (ulei de argan, ulei de migdale, ulei de cocos) si pot afecta materialul din care sunt fabricate lentilele.

Speram ca ti-au fost de ajutor sfaturile noastre!

Postat pe

Jul 28, 2020

in

categoria

Sfaturile medicului
legate