Lentile antireflex

Lentile antireflex

Cu siguranta ai auzit despre tratamentul antireflex cand vine vorba de lentilele pentru ochelari.

Ce sunt lentilele antireflex

Tratamentul antireflex este un polimer care se aplica in fabrica de catre producator ori pe suprafata convexa, ori pe ambele suprafete ale lentilei.

Calitatea antireflexului este data de calitatea polimerului care se aplica pe suprafata si de modul de aplicare a acestuia, in nici un caz de numarul straturilor de antireflex.

Invelisul antireflex imbunatateste vederea, reduce incordarea ochilor si ofera un aspect mai placut ochelarilor. Invelisul antireflex are capacitatea de a bloca reflexiile luminile pe suprafata lentilelor, oferind astfel o imagine clara.

Acest tratament este recomandat purtatorilor de ochelari deoarece lumina care cade pe suprafata unei lentile, nu trece in intregime prin aceasta – o parte este reflectata si formeaza pe ambele suprafete ale lentilei unele reflexii deranjante pentru purtator, reduc considerabil transparenta si produc o imagine neclara.

Un tratament antireflex de baza este absolut necesar oricarui purtator de ochelari, insa nu-l protejeaza total de lumina soarelui si nici de iluminatul artificial.

Apropo, stiai ca tratamentul antireflex poate fi aplicat atat pe ochelarii de vedere, cat si pe ochelarii de soare?

Tratamentul antireflex este unul de durificare. Astfel, confera lentilelor o rezistenta mai mare la zgarieturi si diminueaza riscul deteriorarii acestora in contactul accidental cu diferite substante.

Care sunt beneficiile lentilelor antireflex

Lentilele antireflex iti pot oferi numeroase beneficii, iar printre cele mai importante se numara:

• elimina reflexiile deranjante,

• claritatea mai mare a imaginii,

• transparenta mai mare,

• protectie vizuala,

• confort vizual,

• rezistenta mai mare la zgarieturi,

• perceptie naturala a culorilor,

• curatare mai usoara a lentilei.

Asadar, putem spune ca lentilele antireflex iti vor oferi claritate, transparenta si vor reduce reflexiile deranjante provenite de la lumina artificiala.

Postat pe

Aug 19, 2021

in

categoria

Oftalmologie
legate