Lentile cu tratament antireflex

Lentile cu tratament antireflex

Cu siguranta ai auzit despre tratamentul antireflex cand vine vorba de lentilele pentru ochelari. De ce am nevoie de un astfel de tratament pentru lentilele ochelarilor?

In primul rand, hai sa aflam cateva lucrurie despre aceste lentile.

Tratamentul antireflex este un polimer care se aplica in fabrica de catre producator ori pe suprafata convexa, ori pe ambele suprafete ale lentilei.

Calitatea antireflexului este data de calitatea polimerului care se aplica pe suprafata si de modul de aplicare a acestuia, in nici un caz de numarul straturilor de antireflex.

Invelisul antireflex imbunatateste vederea, reduce incordarea ochilor si ofera un aspect mai placut ochelarilor. Invelisul antireflex are capacitatea de a bloca reflexiile luminile pe suprafata lentilelor, oferind astfel o imagine clara.

Acest tratament este recomandat purtatorilor de ochelari deoarece lumina care cade pe suprafata unei lentile, nu trece in intregime prin aceasta – o parte este reflectata si formeaza pe ambele suprafete ale lentilei unele reflexii deranjante pentru purtator, reduc considerabil transparenta si produc o imagine neclara.

Un tratament antireflex de baza este absolut necesar oricarui purtator de ochelari, insa nu-l protejeaza total de lumina soarelui si nici de iluminatul artificial.

Apropo, stiai ca tratamentul antireflex poate fi aplicat atat pe ochelarii de vedere, cat si pe ochelarii de soare?

Tratamentul antireflex este unul de durificare. Astfel, confera lentilelor o rezistenta mai mare la zgarieturi si diminueaza riscul deteriorarii acestora in contactul accidental cu diferite substante.

Beneficii

Daca esti purtator de ochelari, probabil si sesizat ca prin folosirea lentilelor conventionale, fara tratament antireflex, vederea dumneavoastra este mult mai expusa sursei de lumina naturala sau artificiala.

Lentilele antireflex iti pot oferi numeroase beneficii, iar printre cele mai importante se numara:

• elimina reflexiile deranjante,

• claritatea mai mare a imaginii,

• transparenta mai mare,

• protectie vizuala,

• confort vizual,

• rezistenta mai mare la zgarieturi,

• perceptie naturala a culorilor,

• curatare mai usoara a lentilei.

Asadar, putem spune ca lentilele antireflex iti vor oferi claritate, transparenta si vor reduce reflexiile deranjante provenite de la lumina artificiala.

Tratamentul antireflex asigura o protectie sporita impotriva luminii artificiale si in special in cazul conducerii pe timp de noapte.

Postat pe

Oct 27, 2021

in

categoria

Oftalmologie
legate