Lentile de contact pe timp de iarna

Lentile de contact pe timp de iarna

Tot mai multi purtatori de ochelari sunt tentati sa inlocuiasca ochelarii cu lentilele de contact, in special in sezonul rece. Principalul motiv il reprezinta aburirea lentilelor. Cu toate acestea, pacientii au numeroase curizoitati, intrebari si chiar retineri privind eficacitatea lentilelor de contact.

In continuare vom raspunde catorva intrebari legate de purtarea lentilelor de contact in timpul iernii.

Imi vor ingheta lentilele de contact?

Lentilele de contact nu vor ingheta, chiar si în conditii de pana la -60 ° C. S-ar putea sa simti o uscare sau un disconfort in timpul iernii reci, dar acest lucru poate fi rezolvat folosind picaturi pentru ochi sau lacrimi artificiale.

Purtarea lentilelor de contact pe timpul iernii imi vor da senzatia de ochi uscati?

Purtatorii de lentile de contact sufera adesea de ochi uscati, in special in lunile mai reci. Acest lucru este cauzat de obicei de mediul înconjurator. Daca prinzi zile de iarna cu soare, incearca sa porti ochelari de soare cu protectie impotriva razelor UV si a vantului.

Vremea rece si vantul iti pot da un disonfort, dar incalzirea centrala si semineele pot inrautati lucrurile. Evita contactul ochilor cu sursele directe de caldura, precum semineele sau resourile.

Pot purta lentile de contact atunci cand practic sporturi de iarna?

Lentilele de contact iti pot imbunatati claritatea vizuala, vederea periferica si perceptia adancimii si, astfel, iti pot oferi avantajul performantei sporturilor de iarna. Cu toate acestea, ar fi bine sa-ti protejezi ochii cu ajutorul unor ochelari de soare cu protectie impotriva razelor UV.

Sfaturi

Nu uita sa iti schimbi lentilele de contact conform programului stabilit alaturi de oftalmologul tau.

Respecta ritualul de igrijire a lentilelor de contact.

Cand umiditatea din atmosfera este scazuta, incearca sa alternezi purtarea lentilelor de contact cu ochelarii de vedere.

Hidrateaza-ti ochii si organismul.

Poarta ochelari de protectie solara.

Consuma alimente ce contin Omega 3.

Odihneste-ti ochii.

Mergi la un consult oftalmologic daca simti ca ceva este in neregula cu lentilele tale!

Postat pe

Dec 14, 2021

in

categoria

legate