Lentile degresive

Lentile degresive

Lentilele degresive iti permit sa citesti, sa scrii, dar si sa vezi bine persoana cu care vorbesti. Aceste lentile de corectare sunt destinate persoanelor cu prezbiopie care lucreaza mult in fata  calculatorului, celor care se ocupa de diferite mestesuguri, sau alte activitati prin casa. Lentilele degresive ofera o vedere excelenta la o distanta cuprinsa intre 30 cm si 1,20 m.

Avantaje:

• ofera mai mult confort la locul de munca,

• ofera un camp vizual mai larg, care permite vederea atat la nivel intermediar, cat si de aproape,

• asigura o postura buna si o pozitie naturala a capului.

Pentru a oferi o viziune precisa, sunt disponibile mai multe versiuni ale acestor lentile, in functie de mediul tau de lucru. De exemplu, daca petreci mult timp in fata calculatorului iti vor fi recomandate lentilele cu un camp vizual mai larg. Acestea iti permit sa vezi ecranul fara sa ridici capul.

Specialistii  in ingrijirea ochilor iti vor oferi informatiile de care ai nevoie pentru a face cea mai buna alegere. Tocmai de aceea, ei vot fi interesati sa cunoasca natura muncii tale, daca lucrezi la calculator vor dori sa stie care este (cu aproximatie) distanta dintre ochi si ecranul calculatorului, precum si care este aspectul tastaturii tale.

Spuneam ca lentilele degresive sunt folositoare atunci cand intreprindem diferite activitati. De exemplu, vederea de aproape este necesara pentru a citi o carte de bucate sau o tableta pentru gatit. Dar viziunea la nivel mediu este folosita si pentru tocarea ingredientelor. Lentilele degresive rezolva exact aceasta situatie: vederea clara la citit si la obiectele din imediata apropiere, nu mai mult de 2 m.

Indiferent de natura activitatii tale, trebuie sa te asiguri ca mentii o postura corecta.

Lentilele degresive au in partea de jos a lentilei o zona generoasa de citit, care se ingusteaza catre partea de sus, catre o zona cu vedere clara la intermediar (calculator), oferind campuri largi de vedere clara si zone mici cu distorsiuni in laterale.

Ei bine, aceste lentile degresive sunt foarte asemanatoare cu cele progresive, insa in loc sa ofere ajutor pentru trei zone de vedere, ele ofera doar doua -  pentru vederea de aproape si pentru cea intermediara.  

Lentilele degresive sunt potrivite pentru persoanele care lucreaza mult timp la calculator, deoarece acestia nu utilizeaza foarte mult vederea la distanta, astfel ca ochelarii progresivi le-ar fi partial inutili.

Postat pe

Oct 10, 2022

in

categoria

legate