Lentile PC

Lentile PC

Atunci cand lucrezi la calculator si ochii tai obosesc, incepe sa se instaleze privirea fixa, care va scadea numarul de clipiri, astfel ochii tai nu se umezesc si nici nu primesc substantele nutritive. Iata cateva simptome pe care le poti resimti in acest caz:

• arsuri sau mancarimi ale globului ocular,

• senzatia de nisip in ochi,

• ochi uscati si rosii,

• dublarea imaginii,

• ochi grei sau ochi prea umezi,

• dureri de cap,

• vedere neclara sau incetosata.

Cea mai la indemana solutie pentru protejarea ochilor tai este purtarea unei perechi de ochelari cu lentile de protectie PC.

Diferenta dintre ochelarii de calculator si ochelarii de vedere obisnuiti sau ochelarii de citit consta intr-o serie de modalitati de optimizare a vederii pe care acestia le ofera atunci cand privim ecranul computerului.

Ochelarii de protectie pentru calculator sunt ochelarii cu sau fara dioptrii, ai caror lentile sunt tratate pentru a reflecta lumina artificiala emisa de monitoare.

Ochelarii pentru calculator au o putere optima a lentilelor, necesara pentru a vedea clar si pentru a avea un camp vizual larg, in pozitia normala, fara a fi nevoie de eforturi excesive de focalizare sau pozitii inconfortabile.

Lentilele de ochelari pentru calculator sunt prescrise in mod special pentru utilizarea calculatorului, ele nu sunt potrivite pentru sofat sau pentru alte activitati.

Cercetarile au aratat ca mai mult de o treime dintre adulti le folosesc 6 ore pe zi, in timp ce 14% le folosesc chiar 10-12 ore pe zi.

Daca petreci zilnic 7-8 ore in fata calculatorului, iti recomandam sa efectuezi un control oftalmologic o data la 6 luni.

Expunerea la lumina albastra iti poate afecta nu doar sanatatea ochilor, ci si calitatea somnului, sau poate cauza dureri de cap.

Optometristul sau oftalmologul te va ajuta sa decizi care dintre lentilele de ochelari necesari lucrului la calculator se potrivesc cel mai bine nevoilor tale.

Ai grija de sanatatea ochilor tai!

Postat pe

Sep 1, 2021

in

categoria

Oftalmologie
legate