Lentilele de contact si apa de la robinet

Lentilele de contact si apa de la robinet

Orice purtator de lentile de contact trebuie sa stie ca acestea se curata zilnic, se scot si se depoziteaza in recipiente speciale dedicate acestora.

Si da, stim e posibil fie sa ramai fara solutie de curatare, fie sa nu fi pus bine capacul recipientului pentru lentile si acesta sa se fi scurs…si exemplele pot continua. Niciodata, absolut niciodata sa nu-ti depozitezi lentilele de contact in apa de la robinet.

Apa nu are calitatile unei solutii pentru lentilele de contact!

- nu va indeparta reziduurile, depunerile de grasimi sau proteine de pe lentile,

- nu este sterila,

- contine microroganisme ce pot afecta ochii (studiile au aratat ca un organism numit acanthamoeba se gaseste uneori in apa de la robinet. Acanthamoeba poate fi transferata atunci cand lentilele de contact si trusele sunt clatite cu apa de la robinet. Atunci cand lentila se spala cu apa si se aplica pe ochi, acanthamoeba patrunde in spatiul dintre lentila si ochi provocand o inflamatie a corneei extrem de grava),

- nu contine lubrifianti,

- nu hidrateaza lentilele,

- poate duce la schimbarea formei lentilelor.

Nu folosi apa de la robinet, nici macar pentru clatirea lentilelor sau a suportului!

Nu uita sa fii atent la igiena!

Lentilele de contact trebuie sa fie pastrate curate si trebuie schimbate la intervalul la care ti-a recomandat medicul oftalmolog (exista lentile de unica folosinta sau lentile cu purtare lunara). Cand manevrezi lentilele, ai grija ca mainile sa fie proaspat spalate si bine uscate.

Asadar, purtarea lentilelor de contact vine la pachet cu o serie de aspecte de care trebuie sa tii cont!

Postat pe

Mar 25, 2022

in

categoria

legate