Machiajul si vederea

Machiajul si vederea

Stiaia ca machiajul este adesea responsabil pentru unele dintre afectiunile ochiului?

Machiajul consta in produse de frumusete care sunt menite sa accentueze sau sa modifice aparentele oamenilor si sa ii faca sa se simta mai increzatori. Machiajul ochilor poate imbunatati felul in care arata ochii si ii poate face sa straluceasca, dar uneori poate fi daunator pentru sanatatea ochilor - mai ales daca este utilizat incorect.

Asadar, poate te-ntrebi si tu daca este rau sa porti machiaj pentru ochi in fiecare zi? Iata cateva probleme potentiale ale ochilor asociate cu machiajul ochilor.

Reactii alergice

Produsele de machiaj, cum ar fi rimelul, eyeliner si fardul de pleoape, pot contine alergeni care pot provoca o reactie alergica la unele persoane. Simptomele unei reactii alergice pot include roseata, mancarime si umflarea ochilor.

Infectiile oculare

Machiajul poate, de asemenea, sa gazduieasca bacterii, care pot provoca infectii oculare, cum ar fi conjunctivita (ochi roz). Bacteriile se pot acumula pe pensulele si aplicatoarele de machiaj, iar atunci cand vin in contact cu ochiul, pot provoca o infectie.

Iritatii

Unele produse de machiaj, cum ar fi eyeliner si rimel, pot irita ochii, mai ales daca vin in contact cu conjunctiva (stratul subtire, clar care acopera partea alba a ochiului).

Canalele lacrimale blocate

Produsele de machiaj, cum ar fi eyeliner si rimel, pot bloca glandele mici de ulei din apropierea genelor, ducand la un canal lacrimal blocat. Acest lucru poate provoca lacrimi sa se reverse pe obraji, si daca este lasat netratat, poate duce la o infectie.

Asadar, eyeliner-ul, rimelul si alte produse cosmetice pot agrava simptomele ochiului uscat sau pot crea infectii. Calitatea slaba a produselor cosmetice si procedurile ineficiente de ingrijire ulterioara sunt doua dintre principalele motive pentru care ai putea avea diferite probleme la nivelul ochilor.

Pentru a reduce riscul de probleme oculare cauzate de machiaj, este important sa alegi produse de inalta calitate si sa le inlocuiesti in mod regulat. Evita impartirea produselor de machiaj cu alte persoane si sapla-te intotdeauna pe maini inainte de a aplica machiajul. De asemenea, este important sa indepartezi machiajul inainte de a merge la culcare si sa eviti purtarea machiajului pentru ochi atunci cand ochii sunt deja iritati sau infectati.

Daca te confrunti cu iritatii oculare persistente sau infectii, consulta medicul oftalmolog!

Postat pe

Feb 21, 2023

in

categoria

legate