Ochelarii de protectie

Ochelarii de protectie

Ochii nostri sunt organisme fragile si pot fi usor afectati in timpul activitatilor la locul de munca sau sportive, daca nu sunt protejati corespunzator. Purtarea ochelarilor de protectie poate fi o masura simpla, dar foarte importanta, pentru a preveni deteriorarea ochilor si a imbunatati performanta.

Cand e bine sa porti ochelari de protectie?

• La locul de munca

Protectia ochilor este cruciala daca locul tau de munca presupune (in principal) sudarea, repararea auto, tamplaria, constructia, conducerea, lucrari electrice, asistenta medicala, laborator, curatenie, productie sau instalatii sanitare. Aceste locuri de munca pot fi pline de pericole pentru ochi.

Purtarea ochelarilor de protectie la locul de munca poate proteja ochii de obiecte zburatoare, precum cioburi de sticla, bucati de metal sau scantei. In plus, acestia pot proteja ochii de produse chimice periculoase care ar putea cauza iritatii, arsuri sau pierderea vederii.

• In timpul activitatilor sportive

Ochelarii de protectie pot fi potriviti pentru activitati specifice, cum ar fi ochelarii de inot sau ochelarii de protectie pentru sporturile cu mingea. Sporturile precum baschetul, fotbalul si hocheiul implica mingi, pucuri sau crose care se misca rapid si pot lovi ochii cu forta. In plus, expunerea la lumina soarelui poate cauza oboseala si iritarea ochilor.

• In timpul activitatilor casnice

Poarta ochelari de protectie acasa atunci cand mesteresti diverse lucruri in jurul casei, lucrezi in curte, lucrezi cu o flacara deschisa, cureti cu substante chimice dure sau atunci cand faci diferite reparatii.

Cum alegi ochelarii de protectie potriviti?

Este important ca toata lumea, indiferent daca se afla la un loc de munca, practica un sport sau se angajeaza intr-un diverse treburi casnice sa cunoasca riscurile la care ochii pot fi supusi, si prin urmare, sa poarte ochelari de protectie.

Atunci cand alegi ochelarii de protectie, trebuie sa te asiguri ca acestia ofera protectie adecvata impotriva riscurilor specific. Ochelarii de protectie pot fi facuti din diferite materiale, inclusiv policarbonat si plastic, si pot fi prescrisi in functie de nevoile individuale.

Este important sa porti ochelari de protectie confortabili, care se fixeaza bine pe fata. Acestia ar trebui sa fie inlocuiti periodic, in functie de uzura si de recomandarile producatorului.

In concluzie, purtarea ochelarilor de protectie este o masura importanta pentru protejarea ochilor in timpul diferitelor activitati.

Postat pe

Apr 7, 2023

in

categoria

legate