Operatia cu laser la ochi

Operatia cu laser la ochi

Spune drept! De cate ori te-ai gandit sa-ti faci o operatie cu laser la ochi? Si de cate ori ai avut curiozitati sau semne de intrebare legate de acest tip de interventie?

Te poti bucura de viata si fara ochelari!

Operatia cu laser dureaza 5-7 minute pentru fiecare ochi, este nedureroasa, nu necesita internare si este una dintre cele mai sigure proceduri din lume.

In primul rand trebuie efectuat un consult oftalmologic si cateva investigatii oftalmologice, in urma carora medicul va poate spune daca sunteti un canditat potrivit pentru o operatie de reducere dioptrii cu laser si va va recomanda tehnica operatorie potrivita.

Poti apela la o astfel de interventie daca:

- ai varsta de peste 18 ani - cand refractia oculara devine stabila, mai ales in cazul miopiilor;

- daca nu ai alte afectiuni ale ochilor;

- daca nu ai alte afectiuni sistemice (reumatism articular acut, diabet zaharat, LES, leucemie, limfoame sau alte

neoplazii, etc.);

Interventiile cu laser pentru corectarea defectelor de vedere difera in functie de particularitatile fiecarui caz, dar, in general, acestea sunt realizate pentru a corecta:

Miopia

Hipermetropia

Astigmatismul, si nu numai.

Rezultatele dupa operatie sunt excelente si pacientii se bucura de o vedere normala, fara ochelari.

Asteptarile tale trebuie sa fie realiste. Acuitatea vederii depinde de valoarea dioptriilor si de alti parametri masurati inainte de operatie. Aproape toti pacientii ajung sa vada fara ochelari dupa operatie, la fel sau mai bine decat vedeau cu ochelari inainte de operatie.

La fel ca toate interventiile chirurgicale, chirurgia oculara cu laser nu este complet lipsita de riscuri si de efecte secundare. Posibile complicatii care pot aparea dupa operatie: infectie, uscaciune oculara cronica, halouri vizuale si ceata, subcorectie, supracorectie, complicatii legate de flap, dezlipire de retina.  Marea majoritate a acestora sunt tratabile si, de obicei, se rezolva in primele luni dupa operatie.

Pentru mai multe detalii, programeaza-ti un consult la cabinetele Bijuvision!

Postat pe

Aug 30, 2022

in

categoria

legate