Presbiopia si lentilele progresive

Presbiopia si lentilele progresive

Adio 2 perechi de ochelari!

Presbiopia este o tulburare de vedere care survine dupa varsta de 40 de ani. Nu este o afectiune in sine, ci rezultatul procesului de imbatranire al ochilor.

Pentru corectarea presbiopiei, medicii oftalmologi recomanda ochelarii cu lentile progresive.

Acestea te ajuta sa vezi clar, indiferent de distata. Poti citi de aproape, poti lucra la distanțe intermediare pe laptop sau calculator sau poti privi linistit la televizor și, in același timp, poti vedea la distanta atunci cand conduci, fara a fi nevoit sa iti schimbi perechea de ochelari.

Lentilele progresive sunt alcatuite din trei zone accentuate in functie de distanta: pentru aproape, intermediar si pentru distanta, produsul fiind foarte eficient datorita inlaturarii efectelor deranjante produse de lentilele monofocale si vei obtine o eficienta in viata zilnica nemaifiind necesara schimbarea constanta a ochelarilor pentru diferite activitati.

Lentilele progresive au o curbura graduala pe suprafata lentilei si ofera nu numai o vedere clara la aproape si la distanta, dar si o progresie insesizabila si confortabila intre acestea.

De obicei, o lentila progresiva obisnuita are trei zone de corectie:

zona de distanta – zona localizata in partea de sus a lentilei, care confera corectia necesara pentru distanta

zona intermediara – un ”canal” in partea centrala a lentilei care face legatura intre zona de distanta si zona de aproape si care creste progresiv in putere de la distanta la aproape. Zona este folosita pentru a vedea clar obiecte aflate aproximativ la distanta de un brat fata de ochi (ex: calculatorul, partitura, masa de operatie, etc.)

zona de aproape – zona localizata in partea de jos a lentilei, prin care poti citi, scrie sau coase.

Avantaje

• aspect estetic,

• corectia mult mai naturala a vederii,

• asigura o progresie continua a puterii dioptrice pentru fiecare zona a lentilei prin care ochiul priveste,

• sunt eliminate “salturile” de imagine care sunt percepute in cazul lentilelor bifocale la schimbarea privirii de la cartea pe care o citim la o persoana aflata in incapere la cativa metri distanta.

Dezavantaje

• necesita un timp de acomodare (poti prezenta ameteli, stare neplacuta),

• in primele saptamani poti intampina dificultati cand vei face lucruri care implica o precizie a adancimii, cum ar fi urcarea unor trepte. S-ar putea sa fii putin dezorientat, insa toate aceste efecte vor scadea in intensitate, iar tu te vei adapta cu noii tai ochelari.

Inainte de a comanda ochelari cu lentile progresive consulta un medic oftalmolog pentru a fi sigur ca ochelarii pe care ii comanzi sunt potriviti pentru tine.

Lentilele progresive sunt recomandate persoanelor dinamice, active,persoanelor care lucreaza la calculator, persoanelor care s-au saturat sa poarte 2 perechi de ochelari si vor un confort vizual imbunatatit.

Postat pe

Nov 16, 2021

in

categoria

legate