Problemele de vedere ale copiilor

Problemele de vedere ale copiilor

Pentru a citi manuale, a termina temele si a vedea tabla de la scoala, copiii trebuie sa aiba o vedere buna. Cu toate acestea, multi parinti nu sunt constienti de modul in care vederea afecteaza invatarea sau de cat de important este sa fie testati frecvent ochii copiilor lor.

Vom discuta despre modul in care vederea afecteaza invatarea si va vom explica de ce sunt importante controalele oftalmologice.

Vederea slaba poate face dificil pentru copii sa proceseze ceea ce vad. Acest lucru poate duce la note slabe si la dificultati de a tine pasul cu colegii lor. Daca un copil are probleme de vedere, el isi va forta ochii pentru a vedea. Acest lucru poate duce chiar la dureri de cap, vedere dubla si oboseala.

Iata cateva semne ale tulburarilor de vedere legate de invatare:

• vedere dubla, mai ales dupa sau in timpul citirii,

• scris ilizibil,

• inversari de cuvinte si litere,

• slaba intelegere a textului,

• evitarea lecturii,

• ceata vizuala, in special dupa citirea sau efectuarea lucrarilor de aproape,

• dureri de cap sau oboseala frecventa a ochilor.

Un copil cu probleme de vedere isi poate da seama la un moment dat ca invata mai lent decat colegii sai, iar asta poate avea tot felul de urmari. In primul rand, legate de sanatatea vederii, iar in al doilea rand, tot felul de probleme/preocupari comportamentale, inclusiv o repulsie fata de invatare.

Din pacate, o multime de copii, in special cei mai mici, nu sunt in masura sa identifice problemele vizuale ca fiind principala problema a dificultatilor de invatare.

Apropo! Stiati ca 75% din ceea ce invata un copil la scoala, este procesat cu ajutorul vederii?

Detectarea si tratarea timpurie a problemelor vizuale pot minimiza efectele daunatoare pe care le au asupra performantei scolare ale copilului.

Postat pe

Nov 17, 2022

in

categoria

legate