Suportul pentru lentilele de contact

Suportul pentru lentilele de contact

Utilizarea corecta a tot ceea ce are legatura cu lentilele de contact, inclusiv cutia, este esentiala pentru o sanatate buna a ochilor.

Utilizarea lentilelor de contact te expune deja la un risc crescut de probleme, precum ochii uscati. Sindromul ochiului uscat se refera la uscaciunea oculara ce afecteaza corneea si conjunctivita. Acesta este definit ca fiind o boala multifunctionala a lacrimilor si a suprafetei oculare, care se caracterizeaza prin simptome ca discomfort ocular, tulburari vizuale, instabilitatea filmului lacrimal cu posibilitatea alterarii suprafetei oculare.

Atunci cand nu porti lentilele de contact este bine sa le tii in suportul special conceput pentru acestea. Deoarece lentilele de contact sunt mereu expuse la diferite conditii si la bacterii este absolut necesar sa le pstrezi intr-un mediu igienic. De aceea trebuie mereu sa te asiguri ca ai suportul curat, incarcat cu solutie speciala si strans bine.

7 greseli pe care s-ar putea sa nu iti dai seama ca le faci atunci cand folosesti lentilele de contact:

1. Nu te speli pe maini inainte de a atinge suportul lentilelor de contact.

2. Nu iti speli suportul dupa fiecare utilizare (sau deloc).

3. Ori de cate ori iti speli suportul, folosesti apa de la robinet in loc de solutie pentru lentile de contact.

4. Nu iti cumperi un nou suport la fiecare trei luni.

5. Suplimentezi solutia veche in loc sa folosesti una noua.

6. Incerci sa prelungesti durata de utilizare a lentilelor (dupa ce durata de utilizare a acestora a trecut), depozitandu-le intr-un suport nou.

7. Iti tii suportul pentru lentile in baie, in loc sa-l tii intr-un mediu mai putin umed.

Daca porti lentile de contact si experimentezi simptome ciudate la ochi, consulta medicul oftalmolog si fii sincer cu privire la obiceiurile tale in ceea ce priveste utilizarea si depozitarea lentilelor de contact.

Nu te autodiagnostica!

Mergi la medicul oftalmolog pentru a identifica problema si pentru a gasi cea mai rapida si sanatoasa calea catre vindecare.

Postat pe

Mar 31, 2022

in

categoria

legate