TOP 3 MITURI despre lentilele de contact

TOP 3 MITURI despre lentilele de contact

Hai sa elucidam o parte din misterul legat de lentilele de contact.

Stim ca circula numeroase zvonuri legate de ele, asa ca ne-am gandit sa demontam cateva dintre aceste zvonuri.

TOP 3 MITURI despre lentilele de contact

1. Lentilele imi pot aluneca de pe ochi sau pot ramane blocate in spatele ochiului

• este imposibil ca lentilele sa cada de pe ochi in cazul in care au fost aplicate in mod corect.

Mai mult decat atat, poti practica orice tip de sport atunci cand porti lentilele de contact. Lentilele de contact moi nu cad de pe ochi niciodata de la sine. Foarte rar, acest lucru se poate intampla atunci cand ochiul este frecat in mod insistent.

• este imposibil ca lentila sa se deplaseze pana in spatele ochiului.

Lentila poate ramane doar pe suprafata anterioara a ochiului sau sub pleoapa, in cazul in care se descentreaza, insa acest lucru este vizibil si poate fi indepartata foarte usor. Daca este bine aplicata, lentila va ramane pe centrul ochiului, acolo unde ii este locul.

2. Lentilele de contact duc in mod frecvent la aparitia infectiilor oculare

Lentilele de contact nu produc infectii. Agentii patogeni aflati pe suprafata unei lentile de contact murdare duc la aparitia acestora.

Atat timp cat vei respecta instructiunile pe care le primesti din partea specialistului, te vei putea bucura de confortul purtarii lentilelor de contact si vei minimiza riscurile de aparitie a problemelor. Daca vei dezinfecta corect lentilele, le vei curata si le vei inlocui conform instructiunilor, germenii nu vor beneficia de un mediu prielnic supravietuirii.

3. Lentilele impiedica respiratia ochiului

Daca te gandesti la lipsa hidratarii ochilor, trebuie sa stii ca lentilele de contact au proprietati de transmisibilitate a oxigenului catre ochi. Totusi, daca iti simti ochii uscati, poti apela la picaturi speciale care lubrifiaza ochii si hidrateaza lentilele de contact, acestea aplicandu-se de fiecare data cand simti nevoia.

Speram ca te-ai mai linistit si esti pregatit sa incerci si tu lentilele de contact!

Postat pe

Dec 23, 2022

in

categoria

legate